Bæredygtig virksomhed, innovation og klimavenlig fremstilling kommer ikke af sig selv. Erhvervselever på hele Sjælland fra Hillerød til Lolland-Falster får nu enestående mulighed for at dygtiggøre sig gennem talentprogrammet Erhvervstalenter i innovation og entreprenørskab. Det er Akademiet for Talentfulde Unge Øst, der står bag Erhvervstalenter med støtte fra Nordea-fonden.

Over 400 talentfulde unge talenter fra 75 gymnasier fra hele Sjælland får nu stillet sulten efter ny viden. De har netop modtaget brev om, at de er optaget på ATU talentprogrammet. Den massive interesse fra eleverne glæder Akademiet for Talentfulde Unge Øst i en tid, hvor talenterne mere end nogensinde har brug for udfordringer – og hvor samfundet har brug for alle talenter til at løse fremtidens udfordringer.

Girls in Cyber er et forløb for dig som ønsker at lære mere om it-sikkerhed og hvordan man arbejder med det ude i virksomhederne.

Akademiet for Talentfulde Unge Øst søger en erfaren og dygtig økonomiansvarlig.

Både valget og indsættelsen af præsident Joe Biden som den 46. præsident i USA har fyldt godt i mediestrømmen. Men er Trump æraen forbi i amerikansk politik? Og hvad betyder det for Danmark og verden, at USA har fået en ny præsident? Dette var blandt de aktuelle temaer, da årets hovedtaler ved online diplomoverrækkelsen, adjunkt v. Københavns Universitet, Frederik Hjorth holdt et oplæg om netop amerikansk demokrati for de unge talenter ved diplomoverrækkelsen. Han sluttede sit oplæg med ordene – og en forudsigelse:

Topforsker og professor i infektionssygdomme Jens Lundgren giver unge talenter og samarbejdspartnere indblik i sit arbejde med patientforsøg og behandling af Covid-19.

Berlingske Tidende har i en artikelserie haft fokus på de højt begavede børn, der kan mangle udfordringer i folkeskolen, og dermed mistrives.

Industriens Fond står bag en national indsats, der skal inspirere flere unge til en uddannelse og karriere inden for cybersikkerhed. Der er brug for alle talenter også på dette områder, lyder det fra Ellen Smidt-Nielsen, sekretariatschef hos Akademiet for Talentfulde Unge Øst, der glæder sig til samarbejdet.

Hvordan løser vi problemet med den globale opvarmning, sælger Danmark under sloganet ”Visit Denmark” og løser gåder med matematisk bevisførelse på højt niveau? Det er blot et udpluk af de meget aktuelle udfordringer, som et hold talentfulde elever i 8. og 9. klasse bliver stillet overfor, når de om kort tid mødes på talentprogrammet Junior Talent på Hillerød Tekniske Gymnasium i samarbejde med Akademiet for Talentfulde Unge Øst.

ATU Øst søger kompetent og erfaren projektleder til talentprogram i innovation og entreprenørskab på erhvervsskoler

Sider

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk