Talenterne fortæller

Læs talenternes fortællinger her

 

Julie Bernholm

"Som en del af ATU Øst har jeg fået muligheden for både at udvikle mig fagligt såvel som socialt. Akademiet har givet mig oplevelser for livet, samtidig med at jeg har fået chancen for at udvide mit netværk. På Akademiet er der ingen grænser for, hvad man kan opnå, og en af goderne er, at man er sammen med hundredevis af unge med de samme skyhøje ambitioner, hvilket vil udfordre en til at gøre sit absolut bedste. Dermed har det at være en del af ATU Øst kun gjort min gymnasietid bedre og mere lærerig”

 

 

Lucas Honoré

”Akademiet for Talentfulde Unge Øst gav mig lyst til at lære igen. Jeg følte mig næsten aldrig udfordret fagligt i folkeskolen, men dog trøstet med, at det ville blive bedre i gymnasiet. Det blev det ikke. I hvert fald ikke før jeg blev en del af ATU Øst. I min tid på ATU Øst lærte jeg en masse om mig selv. ATU Øst har givet mig mulighed for at drøfte faglige emner, som mange jævnaldrende ikke altid finder lige interessant og lært meget nyt af de andre på Akademiet. Hele fællesskabet i ATU Øst har rustet mig til det videre liv og givet mig tro på mig selv og mine ambitioner. Sidst, men ikke mindst, har jeg mødt en masse ligesindede, videbegærlige og spændende mennesker, som uden tvivl vil bringe glæde i mit liv efter gymnasiet”

 

 

Helena Wielandt

”ATU Øst er et helt særligt fællesskab, og det er netop menneskene på Akademiet, der betyder mest for mig. ATUernes engagement og appetit efter viden skaber det fedeste miljø. Folk her er så dedikerede til at lære, og det gør selve atmosfæren omkring ATU vildt inspirerende. Gennem min tid på Akademiet har jeg udviklet mig meget. Jeg har fået så mange nye perspektiver på den verden, der er omkring mig, og en meget dybere forståelse for den. Det er noget, jeg er dybt taknemmelig for. Akademiet byder os på viden inden for et hvert tænkeligt felt. Vi får kompetencer og værktøjer, som vi altid vil have med os. Men det vigtigste, jeg dog vil tage med mig fra Akademiet, er de fantastiske venskaber, som motiverer mig til at nå længere, end jeg nogensinde ville have kunnet alene”

 

Anna Mars

"ATU Øst var en vigtig del af min gymnasiegang, det sikrede at jeg ikke følte mig overset, samt at jeg fik indfriet mit potentiale. Det gav mig et selvtillidsboost, og jeg lærte vigtigheden i at konstant udfordre sig selv, samt at turde springe ud i nye og sommetider komplekse ting. Jeg fandt ud af, at jeg ofte kunne mere, end jeg troede. ATU Øst tilbyder både faglige og sociale aspekter, de mange undervisningstimer samt sociale arrangementer har givet mig flere alumni-venner, som stadig er en del af mit netværk. Et netværk, som jeg har brugt til sparring om uddannelse, praktikforløb og jobsøgning."

 

Mads Kammersgaard

”Det, der har imponeret mig mest ved ATU, er de mennesker der kommer ud og holder foredrag for os. Akademiet formår at tiltrække nogle folk som i sandhed er eksperter indenfor deres felt, og som har massere af erfaringer, de kan lære fra sig af. De brænder for det, de laver og kan virkelig inspirere på en helt anden måde end den gennemsnitlige gymnasielærer. For mig handlede det ikke så meget om et højere fagligt niveau, men om de værktøjer til at udfolde vores talent, vi fik af disse mennesker, mange af hvem der havde formået at gøre netop det - at udfolde deres talent.”
 

                                                                                                 

ATU Øst bestyrelsesformand og rektor Nørre Gymnasium Mette Vedel 

"Vi har som gymnasier en forpligtelse til at hjælpe den enkelte elev med at blive så dygtig som overhovedet muligt. Der er i høj grad brug for, at også de dygtigste elever og deres behov for større udfordringer og læring tilgodeses, og at der kommer øget fokus på tilbud til denne store elevgruppe. Den udvikling, som ATU har gennemgået, og den øgede efterspørgsel efter tilbud til de dygtigste elever, har betydet, at ATU Øst nu bliver etableret som selvstændig forening. Det giver et endnu stærkere fundament for at realisere ATUs vision om at fremme talentarbejdet til gavn for så mange som muligt”.

 

Hilsner i anledning af ATU Østs 10 års jubilæum 

 

Fhv. rektor Nørre Gymnasium Jens Boe Nielsen

"Som gymnasier har vi en klar forpligtelse til at gøre hver enkelt elev så dygtig, som vedkommende kan. Det kan være en meget stor udfordring i den daglige undervisning at udfordre de allerdygtigste elever, så de også synes, at de skal anstrenge sig. Akademiet for Talentfulde Unge sigter derfor mod at give netop denne gruppe elever ekstra stimulerende og intellektuelt krævende input i løbet af det gymnasiale forløb. Men ATU sigter også på at skabe et miljø, hvor det er almindeligt at anstrenge sig og føle sig udfordret og hvor man kan møde andre, der kan lide at dygtiggøre sig. Akademiet har eksisteret i 10 år og det er mit indtryk, at de mange elever, som har været en del af ATU, har sat pris på akademiets mange forskelligartede aktiviteter og at mange af dem holder fast i de netværk, som de opbyggede, mens de var en del af ATU".

 

 

Tidl. undervisningsminister Merete Riisager

”Det er vigtigt, at også de dygtigste børn og unge bliver udfordret og pirret til at opfylde deres fulde potentiale. Derfor er det godt, at vi har tilbud som Akademiet for Talentfulde Unge. Tillykke til ATU Øst med de 10 år!”

Foto: Steen Brogaard

 

 

Folketingsmedlem Bertel Haarder

”Der har med rette været fokus på de 10% af eleverne, der ikke lærer, hvad de skal. Men for samfundet er det lige så slemt, at 10% af eleverne ikke får udviklet og udfoldet deres rige talenter. Det gør Akademiet for Talentfulde Unge noget ved. Mit jubilæumsønske er, at akademiet bliver udbredt til endnu flere aldersgrupper og endnu flere fagområder, herunder også erhvervsuddannelserne.”

 

 

Personlig rådgiver for topledere. Stifter af The Personal Business Plan, Stephen Bruyant-Langer

”1000 tillykke til ATU med 10-års jubilæet - nu bliver I snart teenagere!

Jeg havde den store fornøjelse at bidrage til sidste års diplomoverrækkelse. Jeg fik talt med rigtig mange inspirerende talenter, som alle havde drømmen i behold: Løse kræftgåden, udforske det ydre univers som atomfysiker, udforske det indre univers som neurolog og utallige andre spændende livsambitioner. For mig er det en stor glæde at støtte disse talenter, som repræsenterer innovationen i samfundet. Et fællestræk er, at de alle taler om det fælles bedste. Det er ikke egennytten, der driver dem. De bidrager til et bedre samfund - og det er på alle måder uhyre værdifuldt.”

 

 

Tidl. uddannelses- og forskningsminister Søren Pind

”I Danmark skal vi leve af talenter og ny viden. Derfor skal talent dyrkes. Og derfor skal vi opmuntre og anerkende jer dygtige talenter, så I får lyst og mod til at udfolde jeres evner. Mange af jer drømmer formentlig om at blive forsker. Det forstår jeg godt. For som forsker kan ens arbejde få stor betydning for samfundet, og I kan måske være med til at løse vigtige udfordringer inden for eksempelvis miljø og sundhed. Jeg håber, at der bliver tændt en forskergnist i flere af jer. Stort tillykke til ATU Øst med jubilæet!”

 

 

Professor og EliteForsk-prismodtager 2017 Klaus Høyer

”Det er dejligt at kunne ønske Akademiet for Talentfulde Unge til lykke med jubilæet, og dermed med 10 års arbejde med at give de mest nysgerrige, dygtige og engagerede unge mennesker mere at tænke med og tænke over. Akademiet taler til unge menneskers nysgerrighed, og det er den nysgerrighed som begejstringen for viden udspringer af. Så tak for jeres arbejde med at give unge mennesker muligheden for at udvikle deres nysgerrighed og videbegærlighed og dermed gøre hele vores samfund rigere på indsigt.”

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk