ECHA og Dansk Talentnetværk

ATU og Dansk Talentnetværk

ATU er medstifter og medlem af Dansk Talentnetværk. Formålet med Dansk Talentnetværk er at dele viden og styrke kendskabet til talenter og talentudvikling i Danmark. Det sker bl.a. gennem at arrangere fælles aktiviteter, møder og konferencer for med en samlet og stærk stemme at tale talenternes sag i Danmark. Både i uddannelsessektoren, overfor politikere samt den brede befolkning.

I første omgang er målet at sætte talentudvikling på dagsordenen i uddannelsessektoren primært i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. Netværket kan også inkludere dagtilbud og videregående uddannelser.

Dansk Talentnetværk består af organisationerne Akademiet for Talentfulde Unge Øst, Akademiet for Talentfulde Unge Vest, Astra og TalentCampDK, der i september 2021 skrev under på Charter og Kommissorium for Dansk Talentnetværk. Senest er organisationen Begavet med Glæde optaget som medlem januar 2022.

ATU er nationalt Talentcenter og medlem af netværksorganisationen ECHA – European Council for High Ability.

For at styrke videndeling på internationalt niveau blev ATU Øst i oktober 2016 optaget som nationalt Talent Center i ECHA (European Council for High Ability).

ECHA er et europæisk netværk, der har som målsætning at sætte en stærkere agenda for talentudvikling i internationalt regi baseret på professionelle nationale talentcentre med mulighed for at trække på den seneste internationale viden og forskning om talentudvikling. Medlemsskabet af ECHA giver adgang til et netværk af højt profileret forskning og viden til gavn for talenterne, Danmark og ATU.

ATU Øst har som Talentcenter mulighed for at invitere organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der arbejder professionelt med talentudvikling, med ind i netværket som Talent Points og dermed få adgang til den seneste internationale viden og forskning om talentudvikling.

Se hvordan du ansøger om at blive Talent Point her: Apply to join ETSN. Ansøgningen kan sendes løbende, hvorefter man vil få svar inden for inden for en måned. Læs mere om ansøgningsprocessen her: Application process.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk