Cyber Career

I 2022-23 var ATU Østs Cyber Talent Akademi en del af et projekt om cybersikkerhed støttet af Industriens Fond i et samarbejde med en stærk partnerkreds bestående Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Copenhagen Business School, IT-Universitetet, Happy42 og Forsvarets Efterretningstjeneste. Læs mere om projektet om cybersikkerhed her.

I 2024 lancerer vi i forlængelse deraf Cyber Career:

Cyber Career Akademiet

Vi ved fra undersøgelser, evalueringer og dialoger, at de unge savner en bedre forståelse af uddannelses- og karriereveje. Det overordnede formål med Cyber Career Akademiet er at give deltagerne en forståelse for både de forskellige karrieremuligheder indenfor cybersikkerhed, og vejen dertil. Det skal for den enkelte unge være klart ”hvordan jeg kan blive” en given rolle. Ved at identificere de specifikke kompetencer, der er relevante for forskellige roller inden for cybersikkerhed og forklare, hvordan disse kan anvendes i praksis, hjælper indsatsen med at fokusere de unges uddannelse og kompetenceudvikling.

I Cyber Career fokuseres der på karrieremuligheder indenfor cybersikkerhed. Det vil være et fagligt forløb, hvor de unge møder en række emner indenfor cybersikkerhed, og der lægges vægt på at tydeliggøre, hvordan det, man lærer, kan anvendes professionelt, hvilke job det kan føre til og hvilken uddannelse der er behov for. Dette opnås bl.a. gennem brug af oplægsholdere, der kan berette om egen karriere og kompetenceudvikling i virksomhederne. 

Cyber Career skal medvirke til at sikre, at der bygges bro mellem talenter og erhvervsliv, og at de unge får et godt indblik i karrieremuligheder og veje dertil, med henblik på at en stor del af de unge der møder cybersikkerhed også ender med et job indenfor feltet. Via formidling og deltagelse i Cyber Career projektet, skal der engageres flere med forskellig baggrund i cybersikkerhed – herunder i særdeleshed flere kvinder.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte projektleder Caroline Hjælhof: caroline@talentfuldeunge.dk, fra d. 1. marts 2024. Du kan også finde andre aktiviteter og events inden for cybersikkerhed på www.cyberskills.dk

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk