ATU programmet

Savner du udfordringer?

Akademiet for Talentfulde Unge Øst er for dig, som er fagligt stærk, men savner udfordringer og mulighed for at lære mere. Kom til forelæsninger, deltag i workshops og få mulighed for at arbejde projektbaseret med nogle af landets førende professorer, forskere og virksomheder. Skab nye og værdifulde kontakter med andre unge, som brænder for det samme som dig, og lær af de dygtigste. 

Hvad laver man på ATU?

Undervisningen på vores diplomprogram foregår efter skole og i weekender sammen med hundredvis af andre videbegærlige og skarpe unge hjerner og hjerter. I alt 100 obligatoriske timer inkl. en camp, samt mulighed for at vælge en lang række enkeltstående oplæg.

Programmet består af faglige oplæg, workshops og projektarbejde i samfundsvidenskabelige, naturvidenskabelige og humanistiske fag, samtidig med at vi sætter fokus på personlig udvikling. Vi arbejder med vedholdenhed, samarbejde og refleksion, som forudsætning for udvikling af talent. Vi lærer dig, hvordan man søger feedback, ser sig selv med kritiske øjne og oplever modgang som en mulighed for udvikling. 

Programmet giver dig derudover studieværktøjer, du kan tage med dig videre i uddannelsessystemet. Det gælder f.eks. præsentationsteknik samt planlægning og disponering af større opgaver – kort sagt, hvordan man producerer viden i stedet for at reproducere den. 

Vi hjælper dig med at se, hvad der ud-fordrer og motiverer dig. Og på den måde klæder vi dig på til at træffe fremtidige studie- og karrierevalg. 

Hvert semester består af ét modul, hvor vi fokuserer på talentudvikling, mål og ønsker, ét fagligt modul samt ét modul med redskaber til at få mest muligt ud af studierne. 

Du kan vælge mellem forskellige forløb, der sikrer bredden i programmet.

Valgfrit program

Hvert semester kan du deltage i en lang række enkeltstående valgfrie seminarer og arrangementer. De valgfrie seminarer består af forskellige forelæsninger, oplæg og workshops inden for de tre videnskabsretninger (naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab), hertil kommer studiekompetencer og personlig udvikling.

Camp

Du skal som del af diplomprogrammet deltage på Akademiet for Talentfulde Unge Østs sommercamp, som afholdes hvert år i slutningen af sommerferien. Du kan tilmelde dig campen via din profil i løbet af det første semester. 

Prisen for deltagelse i campen er 1.000 kr. 

Vær sammen med andre, som brænder for det samme som dig

Hos ATU Øst får du muligheden for at møde nye venner og opbygge et stærkt netværk med andre unge, som brænder for det samme som dig. 

Alle store landvindinger, al innovation, kunst og sport bygger videre på viden, som andre har skabt og sker i samarbejde med andre. På ATU lægger vi vægt på samarbejdet, på fællesskabet og det sociale.

Som del af ATU kommer du til at arbejde sammen med andre, du lærer at løfte i flok og at skabe resultater i grupper. Du kommer til at møde jævnaldrende, som har samme lyst og drive til læring som dig. En del af programmets fokus og ressourcer er derfor rettet mod at etablere et socialt rum omkring aktiviteterne. 

Anna Mars fra årgang 08 fortæller her, hvad hun fik ud af at være ATU'er:

"ATU blev et sted for mig, hvor jeg lærte mange ting - ikke kun faglige emner, men i den grad også sociale aspekter, og allermest, jeg lærte meget om mig selv. ATU gav mig følelsen af, at det var okay at ville mere. Så fra at have en følelse af at skulle skjule min lyst til viden og intelligens, følte jeg pludselig et enormt selvtillidsboost"

Sådan kommer du med 

Hvis du er interesseret i at søge optagelse på ATU programmet, skal du tage kontakt til din talentkoordinator på gymnasiet. Når din skole har sagt ja til at indstille dig, skriver du en ansøgning. Du vil modtage link til ansøgningsskemaet fra din talentkoordinator. 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk