Oprettet af caroline den 08. oktober 2020

ATU Øst er en del af et ambitiøst nationalt projekt, der skal øge unges interesse for cybersikkerhed

Industriens Fond står bag en national indsats, der skal inspirere flere unge til en uddannelse og karriere inden for cybersikkerhed. Der er brug for alle talenter også på dette områder, lyder det fra Ellen Smidt-Nielsen, sekretariatschef hos Akademiet for Talentfulde Unge Øst, der glæder sig til samarbejdet.

Af Caroline Broge

Et nyt nationalt projekt med Aalborg Universitet i spidsen, lancerer et stærkt partnerskab af uddannelsesinstitutioner, herunder Akademiet for Talentfulde Unge Øst. Formålet er at vække interessen for cybersikkerhed blandt unge.

Cybertruslen er stigende
Undersøgelser viser, at truslen mod danske virksomheder og offentlige institutioner fra cyberangreb er stærkt stigende. Ifølge Center for Cybersikkerhed har alle virksomheder og organisationer i dag et akut behov for at beskytte deres ressourcer og systemer samt for at overvåge og løbende iværksætte nye tiltag til forebyggelse af cyberangreb. Derfor er der stor efterspørgsel efter flere og bedre kompetencer inden for området – en efterspørgsel, om bliver imødekommet med det nye projekt, som igangsætter fokuserede indsatser.

- Vi oplever, at rigtig mange virksomheder har udfordringer med at besætte stillinger inden for cyber-sikkerhed, og manglen på kandidater med ekspertise inden for netop dette område vil stige de kommende år. Derfor har vi brug for unge, der vil uddanne og specialisere sig i cybersikkerhed og unge, og som har viden om cybersikkerhed med i bagagen, siger Jens Myrup Pedersen, projektleder og lektor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Udover at etablere communities vil projektet også tilbyde undervisning i cybersikkerhed til unge på ungdomsuddannelserne samt etablere et talentakademi indenfor cybersikkerhed. I denne sammenhæng vil projektet også arbejde med uddannelsesmateriale inden for fx etisk hacking.

Nye talentforløb om cybersikkerhed
Sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen glæder sig over projektet, der gør det muligt at tilbyde talentforløb om cybersikkerhed:

- Danske virksomheders evne til at håndtere cybertruslen kræver, at de har adgang til de rigtige talenter og medarbejdere. Derfor kommer bevillingen fra Industriens Fond til at gøre en stor forskel i vores arbejde med at øge kompetencerne i cybersikkerhed blandt de unge talenter. Et meget spændende felt, som nu skal bredes ud til flere, for der er brug for alle talenter også på dette område, siger Ellen Smidt-Nielsen, Akademiet for Talentfulde Unge Øst.

Akademiet for Talentfulde Unge Østs rolle i projektet bliver at bidrage med at skabe talentforløb i cyber sikkerhed samt tilbyde undervisning bredt til alle interesserede elever på ungdomsuddannelserne, bl.a. via udvikling af et særligt talentakademi inden for cybersikkerhed. Projektet er støttet af Industriens Fond med en partnerskabskreds bestående af Akademiet for Talentfulde Unge Øst, AAU, DTU, CBS, ITU, Happy42 og Forsvarets Efterretningstjeneste. Industriens Fond har bevilliget 17,4 mio. kr. til projektet.

Læs mere om projektet her cyberskills.dk
Læs pressemeddelelsen her

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk