Oprettet af karen den 21. juni 2018

Sommercamp 2018

Traditionen tro holder ATU Øst i uge 31 sommercamp for deltagere på Akademiet for Talentfulde Øst. Det bliver en fantastisk uge for de knap 400 tilmeldte. 
 
Deltagerne har tilmeldt sig et kursus inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab eller humaniora, og her har underviserne fokus på at levere et højt fagligt niveau, som sikrer faglige udfordringer til landets skarpeste hjerner og hjerter – udtaler Ellen Smidth-Nielsen, sekretariatetschef hos Akademiet for Talentfulde Unge. 
Hun forsætter med at betone vigtigheden af de sociale aktiviteter, der også finder sted på campen: Ugen byder også på masser af sociale aktiviteter, som bliver faciliteret af den store gruppe engageret og frivillige tutorer (tidligere deltagere). Der vil være alt fra brætspilsaften til open mic. Her ser deltagerne andre sider af hinanden og det fører ofte til varige venskaber. 
 
Faglige kurser
På de enkelte kurser kommer deltagerne til at arbejde skiftevis mellem teori og konkrete cases. Ugen afsluttes med fremlæggelser af de mange spændende cases.
De konkrete kurser på dette års camp er: 
 
Projektledelse i praksis
På dette kursus tilegner deltagerne sig værktøjer, teorier og modeller, som gør dem i stand til at arbejde effektivt og målrettet med projekter. De vil på kurset afprøve modellerne på real-life-cases i grupper, og når de er færdige har de f.eks. arbejdet med eksempelvis målhierarki, interessenter, risikoanalyse, projektplaner og projektstyring. 
 
Perspektiver på Mellemøsten
Mellemøsten er knudepunkt for konflikter. På kurset kommer deltagerne bag om konflikterne – forstår deres opståen og ser på dem fra forskellige perspektiver som fx storpolitiske og religiøse. De tre centrale konflikter som kommer under lup er: Israel og Palæstina, Saudi Arabien og Iran samt Krigen i Syrien og det arabiske forår
 
Universets mørke stof
Store dele af universets sammensætning er stadig et mysterium. På kurset kommer deltagerne til at arbejde med astronomiske fænomener som mørkt stof og sorte huller. De kommer f.eks. igennem en række metoder til at måle mørkt stof.
 
Kvantemekanik
Kvantemekanikken opstod på baggrund af uoverensstemmelser mellem eksisterende eksperimenter og teorier i slutningen af 1800-tallet. Det betød nye teorier og modeller for lys og stof, som bruges idag. På kurset kommer deltagerne dybere ned i feltet ved først at lære om matematikken bag, dernæst selv prøve kræfter med at manipulere de fysiske legemer og kemiske systemer.
 
Programmering for begyndere og avancerede – fra idé til produkt
Rapid prototyping er en agil proces, som hurtigt bringer deltagerne fra idé til fysisk produkt. På kurset kommer deltagerne til at arbejde med open-source platformen Arduino. Hjernen i Arduino er en lille mikrocontroller, som spiller sammen med fysiske komponenter og programmering. Kurset udvikler både deltagernes kreativitet, tekniske kunnen og forståelse af proces
 

 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk