Oprettet af admin den 30. august 2011

Hvordan overvindes HIV?

Forårssemesteret har for Talentakademiets Årgang ’09 stået på akademisk fordybelse. Eleverne har kunnet vælge imellem i alt 9 aktiviteter af meget forskellig karakter. Her en rapport fra et besøg på Panuminstituttet.

Tirsdag d. 8 februar var 30 ATU’ere til dette års 3. arrangement i Lektionskataloget:

Et foredrag om HIV på Panuminstituttet. Foredraget var delt op i tre. Den første foredragsholder var overlæge Jens Lundgren, Profes-sor i virussygdomme ved Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi. Han startede sit oplæg med at redegøre for HIV-virussens oprindelse og udbredelse og behandlingsmuligheder. Vi fik meget grundlæggende viden om HIV, og vi fik banket vores fordomme i jorden fra starten af foredraget. Senere fik vi et indblik i, hvordan man forbereder et forskningsprojekt, og som afslutning, hvordan samfundet bliver påvirket af HIV-smitten.

Med foredragsholderen Daria Podelkova, ph.d. fik vi et indblik i HIV’s udbredelse i Østeuropa. Det var meget overraskende for os, hvor stor forskel der kan være på landene i Europa i forhold til behandlingsmuligheder og udbredelse af HIV. Her var der fokus på diskussion og mange samfundsvidenskabelige vinkler satte problematikken i perspektiv. Sygeplejersken Tina Bruun afsluttede foredraget med primært at fortælle om smittefarer, forebyggelse og behandlingsmuligheder i Danmark. Hvad er det rent psykologisk, der afholder os fra at være sammen med en HIV smittet? Generelt var aftenen præget af åbenhed, og der var mulighed for at få besvaret de spørgsmål, man nu havde.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk