Oprettet af caroline den 05. juli 2021
Talentfulde unge bliver rustet til en uforudsigelig verden
Efter sommerferien venter en spændende sommercamp i uge 31 for gymnasieelever på ATU-programmet. Campen byder på sociale arrangementer og faglig fordybelse sammen med andre unge, og veksler gennem 3 dage mellem virtuelt og fysisk undervisning.
Af Caroline Broge, kommunikationsansvarlig
I år sætter campen fokus på det aktuelle tema ’En uforudsigelig verden – på godt og ondt’ gennem en række workshops, som hver især behandler dette tema. ATU eleverne lærer, hvad der kendetegner kriser, når de går ind i COVID-19 laboratoriet. De lærer at forstå og benytte differentialregning på en helt ny og virkelighedsnær måde. Bliver klogere på sondringen mellem det private og offentlige, og ser sig selv i et nyt perspektiv, når de vender blikket mod Den Specielle Relativitetsteori, hvor forståelsen af tid og rum bliver ændret.
Sekretariatschef på Akademiet for Talentfulde Unge Øst, Ellen Smidt-Nielsen glæder sig over de mange tilmeldinger til årets sommercamp, der byder på et alsidigt program på højt niveau:
- Det er en stor fornøjelse at se den fortsatte massive opbakning blandt elever, forældre, gymnasier og samarbejdspartnere til vores talentprogrammer og vores sommercamp. Mere end nogensinde har vi brug for de lyse hoveder - og de har mere en nogensinde brug for at blive udfordret. På årets ATU Øst sommercamp bliver vores ca. 400 talentfulde unge fra gymnasier på hele Sjælland rustet til at navigere i en stadig mere uforudsigelig verden. Og samtidig bliver de klogere på, hvad kriser kan lære os om os selv og vores samfund, siger Ellen Smidt-Nielsen, sekretariatschef for Akademiet for Talentfulde Unge Øst.
Få undervisning af de dygtigste
Vi har fået nogle af de dygtigste forskere og specialister i Danmark, der samtidig alle er blændende formidlere, til at undervise ATU eleverne på campen. På kurset ’Når kriser gør os klogere’, møder eleverne Kristian Cedervall Lauta, professor og prodekan for uddannelse på Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet. På de øvrige forløb har vi genkendelige og højt evaluerede lærere fra ATU programmets faglige temaer, herunder Silas Longfors samt Bjarke Christensen, ph.d. i eksperimentel atom- og laserfysik, og ansat som udviklingskonsulent ved LIFE Fonden under Novo Nordisk Fonden. Vender eleverne blikket mod fysikkens verden, underviser Steen H. Hansen, sektionsleder på Dark Cosmology Centre, Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet. Og sidst, men absolut ikke mindst, får eleverne selskab af Mette Birkedal Bruun, professor i kirkehistorie og leder af Centre for Privacy Studies samt udvalgt til månedens forsker hos Carlsbergfonden, når vi ser på begrebet privathed.
Vi glæder os til at se vores ATU elever på campen!
(Billedet er fra en tidligere ATU sommercamp, red.)