Oprettet af caroline den 30. juni 2020

Talentfulde unge på tværs af programmer mødtes til fælles workshop

For første gang mødtes ATU Østs talentfulde elever fra 8. klasse på Junior Talent med talentfulde erhvervsskoleelever på Erhvervstalenter til en fælles workshop online. Emnet for workshoppen var ”Opfindelser – hvordan kommer jeg i gang og videre?”.

Af Caroline Broge

Fælles for både eleverne på Junior Talent og Erhvervstalenterne, der deltog i workshoppen om opfindelser, var en stor nysgerrighed og lyst til at lære nyt. Eleverne samarbejdede undervejs i grupper på tværs af alder og de to talentprogrammer med at udvikle nye ideer til opfindelser.

Det er opmuntrende at se talentfulde og videbegærlige elever mødes på tværs af alder og klassetrin, med et fælles ønske om at lære nyt og samarbejde om at løse faglige udfordringer”, siger Ellen Smidt-Nielsen, sekretariatschef for Akademiet for Talentfulde Unge Øst.

Det har desuden den sidegevinst, at vores dygtige grundskoleelever gennem samarbejdet med erhvervseleverne bliver opmærksomme på, at erhvervsuddannelserne, er et sted, hvor man kan dyrke sit talent, og således overveje en erhvervsuddannelse som et muligt uddannelsesvalg.”, siger hun.

Lærte at tænke ud af boksen
Nicolas, der går på Junior Talent hos Akademiet for Talentfulde Unge Øst synes, at den fælles undervisning var rigtig god, og han lærte helt nye ting: ”Jeg kender nu til patenter og varebeskyttelse, og jeg kender hjælpemidler til at udtænke ideer og jeg ved, hvor meget man kan fejle for at det lykkes.” og Laura, der også går på Junior Talent supplerer: ”Jeg har lært at være innovativ, at løse problemer på kreative måder, og at tænke ud af boksen.”

Undervisningen, som foregik online via Zoom, blev forestået af Erik W. Hallgren, som er ph.d. i innovation og Co-founder af virksomheden VOVE, der udvikler digitale innovationstræningsværktøjer. Erik Hallgren har arbejdet med opfindelser og innovation i Teknologisk Instituts innovationscenter og hjulpet utallige virksomheder og organisationer med innovation.

Talentprogrammet Erhvervstalenter er er udviklet med støtte fra Nordea-fonden.

 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk