Oprettet af Camilla Bech Kjeldahl den 20. november 2018

Netværksmøde om motivation af talenter

Akademiet for Talentfulde Unge Øst inviterede onsdag d. 14/11 gymnasier og undervisere til netværksmøde med fokus på motivation af talenter.

Akademiet for Talentfulde Unge Øst takker alle talentkoordinatorer, rektorer og samarbejdspartnere for en spændende og udbytterig eftermiddag, der gav os alle inspiration og input til det daglige arbejde med at sikre gode rammer for talenterne. 

Fælles indsats om talentudvikling

Sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen satte rammen for netværksmødet og fortalte om ATU Østs fire programmer: ATU-programmet, Junior Talent, Yngre Talenter og Erhvervstalenter, samt visionen om videreudviklingen af ATU Øst som videnscenter for talentudvikling. 

Ellen Smidt-Nielsen præsenterede herefter ATU Østs talentanalyse udarbejdet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Analysen tegner et billede af en gruppe unge med stort overskud, såvel fagligt som socialt. En gruppe unge, som trives på ATU Øst, hvor de møder de faglige udfordringer, som de savner. De unge talenter er rigtig tilfredse med deres deltagelse på ATU Øst, hvor de oplever fællesskabet med andre talenter som noget af det vigtigste – kun overgået af de spændende faglige udfordringer og den nye ekspertviden, de her modtager. Dette blev bekræftet af vores to talentfulde unge Kaan og Johan, som begejstret fortalte om glæden ved fællesskabet, samt det inspirerende i at modtage ny viden på højt niveau på Akademiet for Talentfulde Unge Øst. 

Motivation på programmet

Vi tilbragte eftermiddagen i selskab med Flemming Christensen, som underviser de talentfulde unge på ATU-programmet. Omdrejningspunktet var personlig motivation, og hvordan vi kan bruge motivationen som drivkraft for at skabe stærke relationer og resultater. Her fik deltagerne lov til at prøve kræfter med øvelser, som møder de unge på talentmodulet i ATU-programmet, og Flemming Christensen kunne samtidig dele sine erfaringer med talenterne og særligt motivation af talenterne. 

På dagens workshop gik debatten livligt med gode input til, hvordan vi i fællesskab kan sikre de bedste rammer for udviklingen af de talentfulde unge. Særlig tak til Virum Gymnasium og Roskilde Katedralskole, som præsenterede deres måde at arbejde med talentudvikling til stor inspiration for os alle. 

Hent inspiration

Skriv til kommunikationsansvarlig Camilla Kjeldahl på camilla@talentfuldeunge.dk for at få dagens præsentationer

  

  

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk