Oprettet af Camilla Bech Kjeldahl den 18. januar 2019

Akademiet for Talentfulde Unge Øst uddeler Årets Underviserpris ved diplomoverrækkelse

Prodekan og lektor Kristian Cedervall Lauta modtog prisen som årets underviser ved Akademiet for Talentfulde Unge Østs diplomoverrækkelse, og en af Danmarks største erhvervstalenter satte mål, vilje og motivation på programmet, da han fortalte de unge talenter om sin vej til en topposition i en tidlig alder.

Torsdag fejrede Akademiet for Talentfulde Unge Øst, at 400 talentfulde unge har færdiggjort det toårige diplomprogram. David Ramskov Hansen, som er blevet kåret til en af Danmarks 100 største erhvervstalenter af Berlingske Business erhvervspanel, talte ved diplomoverrækkelsen og satte fokus på nogle af de egenskaber, som erhvervslivet efterspørger. Med udgangspunkt i sin personlige vej til toppen af det prisvindende globale designbureau Pearlfisher, gav han talenterne gode råd til, hvordan de kan udnytte deres potentiale og talent. 

Udvikling af talent er afgørende for vores fremtid

For de talentfulde unge udgør et enormt potentiale for Danmark. De er exceptionelt dygtige, nysgerrige, engagerede og flittige, og insisterer på, at det, de beskæftiger sig med, giver mening og gør en forskel for andre. Hvis de talentfulde unge får de ekstra faglige udfordringer, som de har brug for, udvikler de deres potentiale og det har både de selv, uddannelser, forskning, virksomheder og vi som nation brug for, at de gør.

”Vi skylder både de unge talenter og samfundet, at vi stiller de rette rammer til rådighed for disse særligt nysgerrige, engagerede og flittige unge. På Akademiet for Talentfulde Unge Øst udvikler og udfordrer vi hver dag talentfulde gymnasie- og skoleelever. Vi tilbyder talenterne forelæsninger på universitetsniveau samt workshops med forskere og topchefer inden for et bredt fagligt felt. Muligheder, de ellers ikke kommer i nærheden af, og som får dem til at udvikle sig i et fællesskab med andre talentfulde unge, som de kan spejle sig i og som har samme interesse for at lære mest muligt” fortæller sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen.

Pris til årets bedste underviser på Akademiet for Talentfulde Unge Øst

Akademiet for Talentfulde Unge Øst overrakte for første gang prisen til Årets ATU-underviser for at sætte fokus på den exceptionelle undervisning. Prisen som ’Årets underviser’ uddeles for at anerkende de talentfulde undervisere, som hver især er blandt de dygtigste inden for deres felt, og som gennem deres undervisning formår at udfordre, inspirere og engagere talenterne. Dette års underviserpris gik til prodekan og lektor v. Københavns Universitet Kristian Cedervall Lauta. 

‘Kristian Cedervall Lauta leverer undervisning af særdeles høj kvalitet. Som underviser i Jura og Menneskerettigheder gør Kristian vanskelige juridiske problemstillinger relevante og komplekst juridisk stof konkret. Han formår at inddrage deltagerne med sin interaktive og livlige undervisning og skaber hermed et helt unikt læringsmiljø. Med sit brusende engagement, blændende formidlingsevner og store faglige viden formår han at rykke deltagerne, som har evalueret hans undervisning ekstraordinært højt’ fortæller Ellen Smidt-Nielsen.

 

Sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen overrækker prisen til årets underviser på Akademiet for Talentfulde Unge Øst, prodekan og lektor Kristian Cedervall Lauta

 

Prodekan og lektor Kristian Cedervall Lauta giver eksempler på dilemmaer i forbindelse med menneskerettigheder

 

Årets diplomtaler Helena Wielandt fortæller om det unikke fællesskab på Akademiet for Talentfulde Unge Øst

 

Se flere billeder fra aftenen herunder

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk