Oprettet af Camilla Bech Kjeldahl den 02. november 2016

Akademiet for Talentfulde Unge blåstemples af ECHA

Akademiet for Talentfulde Unge trådte fredag officielt ind i ECHA – European Council of High Ability, en paraplyorganisation for professionelle europæiske talentcentre.

Ambitionerne for talentudviklingen er høje. Derfor er målsætningen i Akademiet for Talentfulde Unge at fastholde og videreudvikle positionen som en af landets førende udbydere af et højt profileret, bredt sammensat talentudviklingsprogram. Optagelsen i ECHA og modtagelsen af det prestigefyldte ECHA-certifikat er en anerkendelse af de gode resultater Akademiet for Talentfulde Unge har leveret gennem snart 10 år.

”Hver dag viser de unge talenter os i stigende grad, at de målrettet forfølger deres mål og drømme også selvom, det kan være krævende. Vi er utrolig glade for at blive del af ECHA, og dermed et fællesskab og miljø, der understøtter vores vision om til hver en tid at tilbyde de bedst mulige vilkår for unge talenter i Danmark” udtaler Ellen Smidt-Nielsen, sekretariatschef for Akademiet for Talentfulde Unge, Øst.

Øget talentudvikling i Danmark

Den officielle godkendelse af Akademiet for Talentfulde Unge som nationalt talentcenter i Danmark giver adgang til et stærkt netværk af europæiske organisationer, samt højt kvalificeret viden, forskning og konkrete tiltag, som Akademiet for Talentfulde Unge kan benytte i egne programmer. Dette skaber et godt udgangspunkt for at sætte øget fokus på talentudvikling i Danmark.

I en almen gymnasieklasse sidder gennemsnitligt to elever, der kan og vil mere med deres læring. For at sikre, at disse elever ikke bliver skoletrætte og demotiverede, er talentudvikling afgørende. Forskning viser samtidig, at talentudvikling er vigtig, fordi de talentfulde unge inspirerer klassekammerater, medstuderende og lærere. En styrket talentindsats er også et løft i bredden. 

 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk