Oprettet af Camilla Bech Kjeldahl den 08. august 2019

Talentfulde unge i kamp for klimaet

Talentfulde unge bruger sommerferien på at mobilisere andre unge i kampen for klimaet. Viden og handling forenes, når 400 talentfulde unge samles til dette års sommer camp på Akademiet for Talentfulde Unge Øst. Her drøfter de fælles tiltag mod klimaforandringer og miljøproblemer.

Lidt over 400 unge talenter vælger at bruge sommerferien på Nørre Gymnasium og Greve Gymnasium, når Akademiet for Talentfulde Unge Øst for 12. år i træk afholder sommercamp. En uge, hvor deltagerne skal arbejde med globale tendenser, herunder udfordringer vedr. klima og miljø.

Vi har valgt at sætte klima på dagsordenen på årets sommer camp, fordi det er afgørende, at de unge selv involveres i at finde løsninger på de store klimamæssige udfordringer, vi står overfor. Flere tusinde unge verdenen over har stået side om side for at vise, at de tager klimaforandringerne alvorligt, og på sommer campen giver vi nu de skarpeste hoveder mulighed for at mobilisere kræfter til at skabe teknologiske og politiske fremskridt i kampen mod klimaforandringer’ fortæller sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen.

Det stærke program sætter bl.a. fokus på ungeinitiativer verden over, forhandlinger i FN-regi og modificering af DNA, der indgå i bæredygtige løsninger. Førerende forskere, heriblandt prodekan på Det Juridiske Falkultet på KU og formand for Copenhagen Center for Disaster Research, Kristian Lauta, Prof. Morten Broberg fra Københavns Universitet samt lektor Steen H. Hansen fra Dark Cosmology Centre, Niels Bohr Instituttet sætter rammen for, at de talentfulde unge kan udvikle ungedrevne initiativer til at bekæmpe klimaforandringerne.

Det er fuldstændig afgørende for at kunne forstå international politik, at forstå hvad den globale klimakamp handler om – og hvorfor den ikke er løst. ATUs elever arver denne nærmest uløselige livsknude – men hvis nogen kan løse den, er det dem’ fortæller prodekan og årets underviser på ATU Øst 2019 Kristian Lauta.

 

Sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen byder velkommen til årets camp på Nørre Gymnasium.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk