Oprettet af Camilla Bech Kjeldahl den 22. marts 2019

Talent dyrkes på erhvervsskolerne

Torsdag d. 21. marts startede 61 talentfulde erhvervsskoleelever på Akademiet for Talentfulde Unge Østs nye diplomprogram, Erhvervstalenter. Talentprogrammet samler elever på tværs af erhvervsuddannelserne til workshops med førende virksomheder, opinionsledere og iværksættere med særligt fokus på innovation og entreprenørskab.

Ekspert i innovationsledelse og lektor v. Copenhagen Business School Susanne Justesen satte torsdag rammen for det etårige diplomprogram, hvor der venter erhvervstalenterne praktisk og teoretisk viden om bl.a. innovation, entreprenørskab, ledelse, markedsføring og projektledelse. Viden, som er med til at fremtidssikre deres kompetencer i et globalt videnssamfund. 

Talent skal dyrkes

For mens Danmark og erhvervslivet efterspørger højt kvalificeret arbejdskraft og dygtige iværksættere, sidder der på de danske erhvervsskoler innovative og entreprenante talenter, som efterspørger mere viden og hjælp til at omsætte deres ideer til virkelighed. Disse ambitiøse unge udgør et kæmpe potentiale for det danske samfund. 

’Danmark har behov for flere erhvervsuddannede unge, som formår at tænke stort og som kan omsætte konkret viden til nye ideer, produkter, projekter og virksomheder. Men det kræver de rigtige rammer, at talenterne ses og høres, at de udfordres og får den nødvendige viden, der hjælper dem til at realisere deres ideer’ fortæller Ellen Smidt-Nielsen, sekretariatschef på Akademiet for Talentfulde Unge Øst.

Erhvervstalenter er støtte af Nordea-fonden frem til 2021 og det forventes, at projektet engagerer i alt 120 erhvervstalenter over de kommende to år. ’Danmark er fuld af dygtige elever på erhvervsuddannelserne. Nu får 61 af de særligt talentfulde og entreprenante elever mulighed for at udfolde og udvikle sig sammen. Dermed vil talentprogrammet både styrke elevernes kvalifikationer, erhvervsskolernes profil, og forhåbentligt inspirere andre dygtige unge til at vælge en erhvervsuddannelse’, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

 

Sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen byder velkommen til de 61 Erhvervstalenter.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk