Oprettet af caroline den 05. juli 2022

Erhvervstalenter: Se de videofilmede temaoplæg fra Erhvervsmesse 2022

Talentudvikling, fællesskab, stærke rollemodeller og en attraktiv kultur. Dette var blandt hovedpointerne og anbefalingerne, da toneangivende aktører mødtes for at udveksle viden og erfaringer til ATU Østs Erhvervsmesse den 6. maj om talentudvikling, rekruttering og erhvervsskolerne som et attraktivt uddannelsesvalg i fremtiden.

På ATU Østs Erhvervsmesse 6. maj hos Tietgenfonden, Heerings Gaard på Christianshavn, havde ATU Øst inviteret en række toneangivende aktører til at give deres bud på, hvordan vi gør Erhvervsskolerne til et attraktiv uddannelsesvalg, herunder sikrer den nødvendige talentudvikling. Erhvervsmessen bød på et spændende program, hvor deltagerne gennem oplæg og workshops satte fokus på behovet for flere faglærte og kreative iværksættere i Danmark. Og ikke mindst behovet for at rekruttere flere elever til erhvervsskolerne med tilbud om talentudvikling.

ATU Østs direktør Ellen Smidt-Nielsen lagde især vægt på, at tilbud om talentudvikling er en vigtig parameter for erhvervsskolerne, når de skal tiltrække nye elever:

”Forskning og erfaring viser, at investering i talentudvikling på skoler og uddannelser kan bidrage til en kulturforandring på skoler og uddannelser, da fokus på talent og talentudvikling har en positiv og afsmittende effekt på energien og det faglige engagement i undervisningen”, siger Ellen Smidt-Nielsen, direktør for Akademiet for Talentfulde Unge Øst.

På Erhvervsmessen var der fokus på 4 centrale temaområder:

1) nødvendigheden af at uddanne flere faglærte og for at gøre valget til en erhvervsuddannelse endnu mere attraktivt
2) behovet for at rekruttere flere kvinder til specielt de tekniske erhvervsuddannelser
3) behovet for at udvikle arbejdet med talentudvikling på erhvervsuddannelserne
4) behovet for arbejde endnu mere fokuseret med klimasikring og med den grønne omstilling.

Se de videofilmede temaoplæg her nedenfor, der hver især giver bud på konkrete indsatser, der vil kunne bidrage til at gøre erhvervsskolen til et mere attraktivt, moderne, fremtidssikret og identitetsskabende valg for de unge.

Videofilmede temaoplæg fra Erhvervsmessen:

ATU Øst v. direktør Ellen Smidt-Nielsen Talentudvikling på erhvervsskolerne – nu og i fremtiden

Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser v. vicedirektør Malene Grandjean Hvordan kan vi gøre erhvervsskolerne til et endnu mere attraktivt uddannelsesvalg?

CompanYoung v. videncenterchef Rasmus Lindgaard Hvorfor er erhvervsuddannelse ikke et mere attraktivt valg og hvad kan vi gøre?

Boss Ladies v. projektleder: Hvordan øger vi rekrutteringen af kvinder til de tekniske erhvervsuddannelser og hvordan sikrer vi talentudviklingen?

Skills Denmark v. direktør Simon Neergaard-Holm Hvordan kan vi forstærke talentudviklingen på erhvervsskolerne?TEKNIQ Arbejdsgiverne v. uddannelsespolitisk konsulent Jørgen Prosper Sørensen Hvordan kan erhvervsskolerne - og arbejdsmarkeders parter – gøre de tekniske erhvervsuddannelser attraktive for talenterne?

Tænketanken Concito v. projektmedarbejder Ditte Caroline von Staffeldt Hvordan kan vi fremme arbejdet med klima, bæredygtighed og FN’s verdensmål på erhvervsskolerne?

Ungdomsbureauet v. direktør Anna Asghari Hvordan kan vi arbejde med verdensmålene som en del af elevernes faglige og demokratiske engagement?ATU Øst v. direktør Ellen Smidt-Nielsen Talentudvikling på erhvervsskolerne – opsamling og perspektiv

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk