Oprettet af admin den 14. november 2011

Akademiet medvirker til at løse samfundets store problemer

Af Louise Valentin Rygaard (Årgang 10), Foto: Kevin Chen (Årgang 10).


Jacob Steen Møller, campusdirektør på DTU og formand for ATV’s Akademiråd, mener først og fremmest, at forløbet skal ses som en mulighed for eleverne for at få afløb for deres i idéer og se, om de kan føres ud i livet. ”Derudover håber jeg, at forløbet kan give eleverne et bredere perspektiv på, hvad der egentligt sker i verden, og hvilke muligheder de har”, uddyber Jacob Steen Møller og mindes selv, at uddannelsestilbuddene efter gymnasiet var så brede og store, at det kunne være svært at gennemskue, hvad man egentlig kunne få ud af dem.

Det samme gælder til dels i dag, og han mener derfor, at det kan være en stor hjælp for eleverne at høre fra folk med reelle erfaringer for på den måde at blive bedre kvalificerede til at træffe et fremtidigt erhvervsvalg”. Vi synes, at teknisk videnskab er utroligt vigtigt,” fortæller Jacob Steen Møller og tilføjer, at samarbejdet med Akademiet selvfølgelig har været en mulighed for dem for at videregive dette budskab til unge engagerede og skarpe hoveder”. Det er altid utroligt livsbekræftende at komme ud og møde unge mennesker som har mod på livet, og som har en tro på, at de kan ændre både deres egen og verdens situation”.

Et nyt og yngre perspektiv på verden

Det var da også ATV’s tanke helt fra starten, at et samarbejde med Akademiet kunne være en mulighed for ATV for at få et nyt og yngre perspektiv på verden. ”Vi ser Akademiet for Talentfulde Unge som et oplagt forum for at få nogle nye tanker ind i ATV og som en mulighed for at tale med nogle mennesker, som har talenterne og samtidig et fokus på fremtiden,” siger Akademirådets formand som en af flere grunde for ATV for at indgå samarbejdet med Akademiet. ”Vi synes, at initiativet med Akademiet er et godt initiativ, og vi vil derfor også gerne understøtte det med vores deltagelse”, siger Jacob Steen Møller.

For Akademiet er samarbejdet med eksterne partnere utroligt vigtigt, for det er netop disse, der er med til at give Akademiet mulighed for at tilbyde eleverne en bred, varieret og inspirerende vifte af tilbud. Ydermere får eleverne herigennem mulighed for at komme ud i den virkelige verden og se, hvad det er, der venter dem på den anden side af gymnasium og studier”. I Akademiet for Talentfulde Unge er vi meget glade for samarbejdet med ATV dette efterår. Vi ser mange spændende muligheder i samarbejdet. Også i arbejdet med at skabe Talentakademiets alumneforening spiller ATV en rolle, og vi er på alle måder glade for deres medvirken i talentprogrammet,”  udtaler projektkoordinator Mattias Rosenfeldt.

En gevinst for begge parter

Forløbet med ATV mundede ud i en række oplæg fra eleverne, hvoraf de fem bedste blev udvalgt til en nærmere præsentation foran ATV’s Akademiråd den 4. oktober 2011.

De helt store verdensproblemer bliver måske ikke løst i denne omgang, men der er ingen tvivl om, at øvelsen har været rigtig god for Akademi-eleverne. Kreativitet og nytænkning er normalt ikke noget, der vægter tungt i den almene gymnasiale undervisning, og en anden og mere fremmed tankegang måtte derfor findes frem i de kloge hoveder.

Akademirådet vil i løbet af efteråret afgøre om de kan bruge elevernes oplæg i deres fremtidige arbejde.

Én ting er dog sikkert, og det er at den kommende årgang ’11 også vil få glæde af samarbejdet mellem ATU og ATV næste år. Om forløbet skal have samme form, eller om det skal justeres, er endnu ikke slået fast, men der er mange gode elementer, der klart kan videreføres til gavn for begge parter.

Akademiet for Talentfulde Unge siger tusind tak for et godt og givtigt forløb og ser frem til det fortsatte samarbejde med ATV. 

 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk