Oprettet af caroline den 11. august 2022

Talentfulde unge møder Andreas Mogensen til foredrag om den kommende SpaceX-mission

Andreas Mogensen gæster helt ekstraordinært Akademiet for Talentfulde Unge i næste uge, og fortæller om sit arbejde og forberedelser til den kommende SpaceX-rummission i 2023, hvor han skal være pilot.

Andreas Mogensen er en travl mand med base hos NASA i Houston, Texas. I næste uge er han i Danmark og har planlagt at holde foredrag hos ATU Øst torsdag den 18. august om sin kommende mission. Foredraget er en del af ATU Øst Åbent Akademi.

For at tilbyde mest mulig talentudvikling til flest mulige, inviterer vi som del af vores Åbent Akademi gymnasielærere og udskolingslærere til at deltage sammen med interesserede elever, så også elever, der ikke er optaget på ATU Øst, kan blive inspireret og klogere på rumforskning.

Andreas Mogensen er i fuld gang med træning og forberedelser til sin næste mission. Der er kun ét år tilbage inden opsendelsen og begyndelsen på den seks-måneder lange mission til den International Rumstation, ISS. Opsendelsen i august 2023 bliver med et SpaceX Dragon rumskib.

Det er første gang nogensinde, at en ikke-amerikaner være pilot på en SpaceX-mission. Og NASA har peget på den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen som den ene af to piloter på en kommende Space X-mission, der i juli 2023 drager på en længerevarende rejse mod ISS, den internationale rumstation.

Program
13:00 Velkommen ved ATU Øst
13:10 ESA astronaut Andreas Mogensen om sin kommende mission til ISS
14:00 Spørgsmål fra elever
14:45 Afrunding

Tilmelding
For tilmelding til arrangementet, skriv til mathilde@talentfuldeunge.dk. Tilmelding er først-til-mølle. ATU Øst elever tilmelder sig via eget tilmeldingssystem.

Åbent Akademi
Hvert år afholder Akademiet for Talentfulde Unge en række større vidensarrangementer, hvor også lærere og elever på samtlige skoler, gymnasier og erhvervsskoler, der har elever på Akademiet for Talentfulde Unge Øst, kan deltage. Dette gør vi for at tilbyde talentudvikling til flest mulige elever og for at udbrede forståelse og kendskab til talentudvikling blandt vores samarbejdspartnere.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk