Oprettet af caroline den 18. marts 2022

Forskere giver ATU elever indsigt og perspektiv på krigen i Ukraine

De fremmeste eksperter og forskere fra Dansk Institut for Internationale Studier deler deres viden på et særarrangement den 4. april for alle vores ATU elever om krigen i Ukraine. Seminaret fokuserer på de internationale relationer, mulige løsninger på konflikten, og på hvordan USA, Kina og EU forholder sig.

Af kommunikationsansvarlig Caroline Broge

For mere end 3 uger siden invaderede Rusland det selvstændige Ukraine, og startede den største krig på europæisk jord siden 2. verdenskrig.

Der er nok at bekymre sig om. Ikke mindst for de unge generationer. Derfor tilbyder vi alle vores ATU elever og deres klassekammerater forståelse, baggrund og perspektiv på krigen i Ukraine, og afholder i samarbejde med Dansk Institut for Internationale Studier et særarrangement og seminar om krigen i Ukraine.

Eleverne får indsigt i de internationale relationer, mulige løsninger på konflikten, og får et billede af, hvordan de forskellige implicerede stormagter forholder sig på nuværende tidspunkt. Herunder hvordan EU, USA og Kina forholder sig i konflikten.

Forskere fra DIIS
Det er nogle af DIIS’ fremmeste eksperter og forskere, der deler ud af deres viden denne eftermiddag, og ATU eleverne kan se frem til at møde:

Hans Mouritzen forsker i Forsvars- og sikkerhedspolitik, sikkerhedsudfordringer i Østersøregionen, samt store og nye magters politik i Europa.
Andreas Bøje Forsby forsker i Kinas opstigning på den internationale scene
Christine Nissen forsker i international politik, sikkerhed, vestlig interventionisme og samt europæisk sikkerhed og forsvar og betydningen af det danske EU-forbehold.
Rasmus Søndergaard, der i sin forskning fokuserer på USA’s udenrigspolitik.

Tilmelding
Det er muligt for ATU samarbejdsgymnasier at tilmelde deres klasse til at følge med via Livestreaming, hvor man samler én eller flere klasser på gymnasiet.

Tilmelding til Livestream via link her.

Tilmelding til fysisk fremmøde ved DIIS: skriv til programleder Signe Christensen-Dalsgaard signe@talentfuldeunge.dk og oplys hvor mange pladser I ønsker, samt navn, e-mail og telefonnummer på kontaktperson. Pladserne tildeles ud fra først-til-mølle-princippet.

Sted
Arrangementet afholdes den 4. april fra klokken 14.00-16.30 på: Dansk Institut for Internationale Studier, Gammel Kalkbrænderi Vej 51A, 2100 København

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk