Junior Talent

Junior Talent tilbyder halvandet årigt diplomprogram for talentfulde elever i 8. klasse, der savner faglige udfordringer. Her mødes særligt dygtige og engagerede elever til undervisning på højt fagligt niveau.

Programmet indeholder:

  • Forelæsninger og workshops inden for naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske fag
  • Inspiration til fremtiden og afklaring på valg af ungdomsuddannelse
  • Et socialt fællesskab med andre talentfulde unge

Eleverne deltager i programmet over 3 semestre og har hvert semester 4 undervisningsdage mellem kl. 8.00-15.00. Undervisningen foregår på nærliggende gymnasier koblet med undervisning på et universitet eller i en virksomhed. Det faglige fokus er bredt, så der vil være udfordringer både inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora. 

Dertil kommer en række valgfrie arrangementer, som junior talenterne hvert semester kan tilmelde sig. Det kan bl.a. være oplæg ved forskere, besøg på virksomheder eller deltagelse på ATU programmets valgfrie arrangementer sammen med talentfulde gymnasieelever. 

Kandidater til Junior Talent er

  • Fagligt dygtige i et eller flere fag
  • Er nysgerrige og motiverede for at lære mere
  • Er interesserede i ekstra viden på et højt fagligt niveau
  • Har overskud til at følge med i den daglige skolegang – og at yde en ekstra indsats
  • Har mod på – og modenhed til – at kunne deltage i et fagligt program uden for egen klasse og skole

Ansøgning

Det er skolen, som indstiller elever til Junior Talent. Interesserede elever skal henvende sig til deres skole, som så kontakter Akademiet for Talentfulde Unge Øst angående ansøgning. Det er vigtigt, at skolen godkender elevernes deltagelse i forløbet, da det koster 3.000 kr., som afholdes af skolen. 

Når skolen har sagt ja til at indstille eleverne, skriver de en motiveret ansøgning til Akademiet for Talentfulde Unge Øst. 

Pris for deltagelse

Deltagelse i Junior Talent koster 3.000 kr. pr. elev, som afholdes af skolen.

Offentliggørelse af program

Programmet offentliggøres umiddelbart lige inden semesterstart. Programmet sendes til eleverne via mail og opdateres løbende i vores programsystem. 

 

Du kan hente vores foldere i boksen til højre

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk