Perspektiver på Mellemøsten

 
  • Tirsdag, 18. september 2018 - 15:00 til 19:00
  • Nørre Gymnasium, (lokale 061 + 063) Mørkhøjvej 78, 2700 Brønshøj
  • Tilmelding

    Er du fra årgang 2018 og hører til København Gefion, Hillerød, Holbæk, København Nørre G, Næstved, Greve afdelingen, kan du tilmelde dig dette arrangement – men du skal logge ind først.

  • Afdeling: - København Gefion - Hillerød - Holbæk - København Nørre G - Næstved - Greve
  • Sidste tilmeldingsfrist: Søndag, 16. september 2018 - 12:00
Perspektiver på Mellemøsten årgang 2018 efterår 2018

Perspektiver på Mellemøsten


Mellemøsten er knudepunkt for konflikter. Nogle af dem bunder i hundredårige stridigheder, andre har kun få år bag sig. På kurset kommer du bag om konflikterne – forstår deres opståen og ser på dem fra forskellige perspektiver som fx storpolitiske og religiøse. Du kommer på kurset til at arbejde med tre centrale konflikter: Israel og Palæstina, Saudi Arabien og Iran samt Krigen i Syrien og det arabiske forår
 
Gennem din egen nysgerrighed til temaet og dybdegående kilder får du et mere nuanceret og helstøbt billede af konflikterne, som det gængse mediebillede ikke tillader. Når du er færdig med kurset, vil du kunne forstå de enkelte konflikter dybere og se sammenhænge i Mellemøstens konflikter.
 
På kurset lærer du:
Om bevæggrunde for tre centrale konflikter i Mellemøsten   
At arbejde med kilder, som giver forskellige perspektiver og nuancerer din forståelse af konflikterne
På baggrund af kilder og foredrag at diskutere sammenhænge og årsager til konflikterne i grupper   
 
Underviser: Fannie Agerschou-Madsen
Fannie Agerschou-Madsen er ekspert i Arabisk og Mellemøststudier. Hun har arbejdet som konsulent og underviser på Københavns Universitet samt sprogofficer-uddannelsen. Desuden er hun en hyppigt brugt kilde i medierne, hvor hun blandt andet har belyst konflikter i Mellemøsten på DR2, Radio24syv og P1. Hun har beskæftiget sig med regionen siden 2009 og har selv været bosat i Kairo.
 
 
Husk selv at medbringe drikkedunk og drikke, da vi ikke længere serverer kaffe, the eller vand. Der vil være én sandwich pr. deltager til denne aktivitet. Der er kun bestilt sandwich til dem, der er tilmeldt inden tilmeldingsfristen udløber.
 
Hvis du bliver forsinket eller ikke kan finde vej, så kontakt Karen på 23 10 39 69.
 

 

  • Antal deltagere: 80
  • Lærer: KPO
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk