Jura og menneskerettigheder

 
  • Tirsdag, 18. september 2018 - 15:00 til 19:00
  • Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, lok. 9A.3.01, Karen Blixens Plads, 2300 København S
  • Tilmelding

    Er du fra årgang 2016 og hører til København Gefion, Hillerød, Holbæk, København Nørre G, Næstved, Greve afdelingen, kan du tilmelde dig dette arrangement – men du skal logge ind først.

  • Afdeling: - København Gefion - Hillerød - Holbæk - København Nørre G - Næstved - Greve
  • Sidste tilmeldingsfrist: Søndag, 16. september 2018 - 12:00
Jura og menneskerettigheder årgang 2016 efterår 2018

Jura og menneskerettigheder

Menneskerettighederne er selve essensen af forholdet mellem borger og stat i et demokrati.  
På dette kursus vil du stifte bekendtskab med menneskerettighedernes indhold og funktion. Hvad har man ret til - og hvordan må dine rettigheder begrænses under hensyn til andre borgere eller politiske hensyn. Menneskerettighederne er både nære og fjerne – og i løbet af kurset kommer du til at diskutere både de rettigheder, der har betydning i Danmark og dem, der binder verden sammen. 
 
I disse år er menneskerettighederne under angreb i Danmark: udvisning af kriminelle udlændinge, burkaforbud og fake news rejser centrale problemstillinger i forhold til menneskerettighedsbeskyttelsen. På kurset kommer du igennem konkrete sager, diskuterer hvor langt menneskerettighederne rækker i dansk og international kontekst, og hvornår andre politiske, religiøse- og kulturelle hensyn må gives forrang. 
Undervejs diskuterer I også, hvordan menneskerettigheder forholder sig til livet i Danmark og til bredere globale problemstillinger.
 
 
På kurset lærer du:
Om menneskeretlige problemstillinger fra et juridisk perspektiv
Om juridisk metode til at besvare de konkrete cases fyldestgørende
At vurdere udfordringer og fordele ved menneskerettigheder i en bredere samfundsmæssig kontekst
 
Underviser:
Kristian Cedervall Lauta er lektor ved det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Han forsker bl.a. i menneskerettigheder, naturkatastrofer og undtagelsestilstand. Desuden er han forfatter til flere bøger – den seneste Disaster Law – handler om katastrofer og udforsker dette felt i forhold til fordeling af ansvar, menneskerettigheder og regulering. 
 
Husk selv at medbringe drikkedunk og drikke, da vi ikke længere serverer kaffe, the eller vand. Der vil være én sandwich pr. deltager til denne aktivitet. Der er kun bestilt sandwich til dem, der er tilmeldt inden tilmeldingsfristen udløber.
 
Hvis du bliver forsinket eller ikke kan finde vej, så kontakt Lena på 31 21 52 62.
 

 

  • Antal deltagere: 80
  • Lærer: KPO
  • Type: Obligatorisk

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk