Flygtningeforskning midt i en krisetid

 
 • Mandag, 5. februar 2018 - 19:30 til 21:00
 • Videnskabernes Selskab H.C. Andersens Boulevard 35 DK-1553 København V
 • Tilmelding

  Er du fra årgang 2016 og hører til København Gefion, Hillerød, Holbæk, København Nørre G, Næstved, Greve afdelingen, kan du tilmelde dig dette arrangement – men du skal logge ind først.

  ,

  Er du fra årgang 2018 og hører til København Gefion, Hillerød, Holbæk, København Nørre G, Næstved, Greve afdelingen, kan du tilmelde dig dette arrangement – men du skal logge ind først.

 • Afdeling: - København Gefion - Hillerød - Holbæk - København Nørre G - Næstved - Greve
 • Sidste tilmeldingsfrist: Fredag, 2. februar 2018 - 12:00

Flygtningeforskning midt i en krisetid

Flygtningene kommer! Hver eneste dag hører vi om presset på Europas grænser. De seneste år har billeder af asylansøgere, der vandrer langs de danske motorveje og overfyldte både på vej over Middelhavet været med til at sætte ordet ”flygtningekrise” allerøverst på den politiske dagsorden både i Danmark og internationalt. Men hvad ligger der egentlig i denne krise? Med udgangspunkt i sin forskning går forskningschef og professor Thomas Gammeltoft-Hansen i dette foredrag bagom flygtningekrisen som fænomen og forsøger at besvare en række spørgsmål: Hvordan er denne krise opstået? Og hvad betyder flygtningekrisen retligt og politisk? Flygtningekrisen rejser endeligt spørgsmål om forskerens rolle og muligheder, når man arbejder med et politisk højspændt emne.

Thomas Gammeltoft-Hansen er forskningschef og professor ved Raoul Wallenberg Instituttet i Lund og adjungeret professor i jura på Aarhus Universitet. Hans forskning fokuserer på flygtninge, migration og forholdet mellem ret og politik. Han har desuden været medlem af Flygtningenævnet og fungeret som rådgiver for en række stater og internationale organisationer.

Aktiviteten afholdes i samarbejde med Videnskabernes Selskab.

Der er ingen forplejning til denne aktivitet. Hvis du ikke kan finde vej eller bliver forsinket, så kontakt Naja på 93 95 86 89.

 

 • Antal deltagere: 50
 • Lærer: SIC
 • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk