Junior Talent

Bliv Junior Talent

I efteråret 2015 startede et nyt tilbud til fagligt stærke elever i 8.klasse, der giver eleverne i udskolingen ekstra udfordringer. Som deltager i projektet Junior Talent behøver du ikke at være et geni, men du skal være motiveret.

Hos Junior Talent samler vi elever, der drømmer om læring i højere tempo og med højere sværhedsgrad. Vi giver ikke lektier for, du får ikke en karakter for forløbet, og der er ikke nogle eksaminer. Men du får selvfølgelig et diplom, som bevis for at du har gennemført.

Programmet er et tilbud, der starter i 8. klasse og fortsætter til juletid i 9. klasse. Der vil være ca. fem dage pr. halvår med aktiviteter. Du bliver tilknyttet et værtsgynasium, og der vil i hvert halvår være tre faglige dage på gymnasiet. Her vil der være fokus på at lære ting, der ligger ud over det, I arbejder med i skolen til daglig. Dagene vil være forskellige, og der vil både være dage med fokus på naturvidenskab og dage med fokus på sprog eller samfundsfag. Hvert halvår vil der også være et besøg på en større virksomhed eller et universitet, og der vil være en faglig dag på en anden uddannelsesinstitution. Fokus vil hver eneste gang være på at blive klogere og få inspiration til, hvad du skal lave efter 9.klasse. Som ekstra bonus vil du selvfølgelig møde nye venner, der også ved, at det er cool at være klog.

Sådan kommer du med:

 1. Kontakt din lærer, og sig, at du gerne vil søge om optagelse. 
 2. Få ansøgningsskemaet af din skole.
 3. Udfyld ansøgningsskemaet og husk at få dine forældre til at skrive under. 
 4. Sørg for at få afleveret ansøgningsskemaet på din skole i god tid inden den 1. juni.

Programmet

 • Sikret faglige udfordringer til alle elever, der deltager i projektet.
 • Adgang til at sende yderligere elever til åbne aktiviteter (typisk en pr. semester).
 • Adgang til inspirationsmateriale i fagene matematik, dansk og engelsk. Inspirationsmaterialet udformes mhp. at fagligt stærke elever kan bruge det til selvstændigt at arbejde videre f.eks. i faglig fordybelse.

Hvad skal grundskolerne gøre?

I første omgang skal grundskolerne indstille interesserede elever til deltagelse. Eleverne skal udfylde et ansøgningsskema, som indsendes til os. Alt andet praktisk taget vi os af. Ansøgningsfristen er den 1. juni. Forløbet koster 2000 kr. pr. Beløbet dækker et forløb over tre semestre, mulighed for at sende yderligere elever til fælles aktiviteter og adgang til inspirationsmateriale.

Hvilke elever bør søge?

 • Fagligt nysgerrige.
 • Motiverede for at lære mere.
 • Interesserede i faglig dybde og faglig bredde.
 • Villige til at transportere sig selv kortere afstande på cykel eller med offentlig transport, f.eks. til Frederiksværk Gymnasium, for at deltage i programmet.
 • Fagligt dygtige, så de let kan følge med, selvom aktiviteterne overlapper den almindelige skolegang.

 

Projektet er støttet af Industriens Fond og programmet bliver koordineret af Akademiet for Talentfulde Unge i samarbejde med vores værtsgymnasier: Frederiksværk Gymnasium, Nørre Gymnasium, Tårnby Gymnasium og Nordsjællands Grundskole og Gymnasium. Du kan læse mere om projektet her: www.oest.juniortalent.dk

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk