Talent skal dyrkes

Akademiet for Talentfulde Unge Øst dyrker talenterne

I et lille land som Danmark uden de store naturressourcer er uddannelse det grundstof, som skal bære os godt ind i fremtiden. Vi er som land afhængige af, at de unge uddanner sig, og at hver enkel får mulighed for at nå sit fulde potentiale - det gælder også de særligt talentfulde. 

I en gymnasieklasse sidder gennemsnitligt to elever, der kan og vil noget ekstra fagligt - i grundskolen mindst én. De har en stejlere læringskurve og en mere kompleks tilgang til og bearbejdning af viden. De stiller derfor andre krav til læring end de øvrige elever. 

Desværre kan denne gruppe unge ofte blive overset. Hvis de talentfulde unge ikke møder de udfordringer, de har brug for og ikke får rum til at udvikle sig, er der risiko for, at de underpræsterer og ikke får indfriet deres potentiale. Det har store konsekvenser for den enkelte og betyder store tab for samfundet - for det er de talentfulde unge, som skal være med til at finde kuren mod kræft, udvikle innovative og banebrydende produkter og starte nye virksomheder og arbejdspladser op til gavn for os alle. 

Det er ATU Østs hovedopgave at løfte de talentfulde unge ind i et stimulerende og inspirerende miljø, hvor de møder faglige udfordringer på højt niveau. 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk