Oprettet af Camilla Bech Kjeldahl den 21. september 2018

Nyt talentprogram til erhvervsskolerne med fokus på entreprenørskab og innovation

Akademiet for Talentfulde Unge Øst starter med 1,6 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden et nyt talentprogram til erhvervsuddannelserne. Talentprogrammet har særligt fokus på at ruste eleverne til det fremtidige arbejdsmarked ved at styrke deres kompetencer inden for innovation og entreprenørskab.

Februar 2019 starter 40 talentfulde erhvervsskoleelever på Akademiet for Talentfulde Unge Østs nye diplomprogram. Akademiet for Talentfulde Unge Øst samler elever på tværs af erhvervsuddannelserne og tilbyder dem workshops med førende virksomheder, opinionsledere og iværksættere – undervisning, som ligger uden for deres normale pensum, og som giver dem mulighed for at udvikle sig i et fællesskab med andre talentfulde og entreprenante unge. På det etårige diplomprogram opnår deltagerne praktisk og teoretisk viden ombl.a. ledelse, innovation, markedsføring, jura og økonomi. Viden, som er med til at fremtidssikre deres kompetencer i et globalt videnssamfund. I 2020 starter yderligere 60 talenter med målet om at skabe et blivende og forankret tilbud til de talentfulde unge på erhvervsuddannelserne.

Talent skal dyrkes

For mens Danmark og erhvervslivet efterspørger højt kvalificeret arbejdskraft og dygtige iværksættere, sidder der på de danske erhvervsskoler innovative og entreprenante talenter, som efterspørger mere viden og hjælp til at omsætte deres ideer til virkelighed. Disse ambitiøse unge udgør et kæmpe potentiale for det danske samfund. 

Dansk erhvervsliv efterspørger dygtige og innovative unge, så vi har slet ikke råd til at tabe talenterne på gulvet. For det er dem, som skal udvikle innovative og banebrydende produkter, skabe arbejdsplader og starte nye virksomheder op. Ligesom vi skal sørge for de svageste, er det vigtigt, at vi også dyrker vores talenter, så de kan udnytte deres potentiale til gavn for os alle’udtaler Ellen Smidt-Nielsen, sekretariatschef på Akademiet for Talentfulde Unge Øst.

Og talentudvikling er vigtig. Danmark har behov for flere erhvervsuddannede unge, som formår at tænke stort og som kan omsætte konkret viden til nye ideer, produkter, projekter og virksomheder. Men det kræver de rigtige rammer, at talenterne ses og høres; at de udfordres og får den nødvendige viden, der hjælper dem til at realisere deres ideer.

Danmark er fuld af dygtige elever på erhvervsuddannelserne. Nu får 40 af de særligt talentfulde og entreprenante elever mulighed for at udfolde og udvikle sig sammen.  Dermed vil talentprogrammet både styrke elevernes kvalifikationer, erhvervsskolernes profil, og forhåbentligt inspirere andre dygtige unge til at vælge en erhvervsuddannelse’, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk