Det faglige program

Hvad laver man på ATU?

Undervisningen på vores diplomprogram foregår efter skole og i weekender sammen med hundredvis af andre videbegærlige og skarpe unge hjerner og hjerter. I alt 100 obligatoriske timer inkl. en camp samt mulighed for at vælge en lang række enkeltstående oplæg. 

Programmet består af faglige oplæg, workshops og projektarbejde i samfundsvidenskabelige, naturvidenskabelige og humanistiske fag, samtidig med at vi sætter fokus på personlig udvikling. På vedholdenhed, samarbejde og refleksion, som forudsætning for udvikling af talent. Vi lærer dig, hvordan man søger feedback, ser sig selv med kritiske øjne og oplever modgang som en mulighed for udvikling. 

Derudover giver vi dig en række studieværktøjer, du kan tage med dig videre i uddannelsessystemet. Det gælder f.eks. præsentationsteknik samt planlægning og disponering af større opgaver - kort sagt, hvordan man producerer viden i stedet for at reproducere den. Vi hjælper dig med at se, hvad der udfordrer og motiverer dig. Og på den måde klæder vi dig på til at træffe fremtidige studie- og karrierevalg. 

Hvert semester består af ét modul, hvor vi stiller skarpt på talentudvikling, et større videnskabeligt modul, der fokuserer på faglige temaer samt ét modul med studieværktøjer. Du vælger mellem forskellige forløb, der sikrer bredden i programmet. 

 

 

Valgfrit program

Hvert semester kan du deltage i en lang række enkeltstående valgfrie seminarer og arrangementer. De valgfrie seminarer består af forskellige forelæsninger, oplæg og workshops indenfor de tre videnskabsretninger (naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab), hertil kommer studiekompetencer og personlig udvikling. 

Camp

Du skal som del af diplomprogrammet deltage i en camp af mindst 20 timers varighed. ATU Øst afholder hvert år en sommercamp i slutningen af sommerferien. Du kan tilmelde dig campen via din profil i løbet af det første semester. 

Det er også muligt at få godskrevet deltagelse i en anden camp. Her lægger vi vægt på, at campen har akademisk indhold (dvs. sportscamp eller camps med fokus på sociale aktiviteter ikke godkendes). Campen skal forløbe over flere dage og indeholde mindst 20 timers undervisning. Skriv gerne en mail til din kontaktperson for godkendelse af en camp, inden du tager afsted. 

 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk