Hvad laver en runolog egentlig?

 
 • Mandag, 19. februar 2018 - 19:30 til 21:00
 • Videnskabernes Selskab H.C. Andersens Boulevard 35 DK-1553 København V
 • Tilmelding

  Er du fra årgang 2016 og hører til København Gefion, Hillerød, Holbæk, København Nørre G, Næstved, Greve afdelingen, kan du tilmelde dig dette arrangement – men du skal logge ind først.

  ,

  Er du fra årgang 2018 og hører til København Gefion, Hillerød, Holbæk, København Nørre G, Næstved, Greve afdelingen, kan du tilmelde dig dette arrangement – men du skal logge ind først.

 • Afdeling: - København Gefion - Hillerød - Holbæk - København Nørre G - Næstved - Greve
 • Sidste tilmeldingsfrist: Fredag, 16. februar 2018 - 12:00

Hvad laver en runolog egentlig?

I marts måned 2016 henvendte en gårdejer sig til Museum Thy, fordi han mente, han havde en runesten liggende på terrassen. I den regnfulde sommer 2017 kom en svensk arkæolog forbi Skt. Knuds Kirke på Bornholm, hvor hun opdagede en runesten, der sad over døren ind til kirkerummet. Et stigende antal af metaldetektorentusiaster finder hvert år flere runeindskrifter på forskellige metalsager. Hver gang rykker Nationalmuseets runeekspert ud for at tolke de nye indskrifter, som er et direkte møde med de mennesker, der levede i fortidens Danmark, og et levende møde med det sprog, de talte - lige fra de ældste, spæde vidnesbyrd i jernalderen til de yngste i middelalderen. I foredraget vises nogle af de nyeste fund af runeindskrifter og deres betydning og bidrag til den runologiske forskning diskuteres.

Lisbeth Imer er cand.mag. i forhistorisk arkæologi (2003) og ph.d. i runologi (2007). Hun har siden 2007 været ansat som Nationalmuseets runeekspert, fra 2012 som seniorforsker.

Aktiviteten afholdes i samarbejde med Videnskabernes Selskab.

Der er ingen forplejning til denne aktivitet. Hvis du ikke kan finde vej eller bliver forsinket, så kontakt Carl på 3136 1247.

 • Antal deltagere: 55
 • Lærer: SIC
 • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk