ATUs program

Det faglige program

Vi baserer os på 5 læringshorisonter, som bl.a. tager udgangspunkt i personlig udvikling, faglig læring, studie- og karriereafklaring, samt studiemæssige og innovative kompetencer.

Talenterne deltager i 20 obligatoriske seminarer gennem forløbet, samt har muligheden for at vælge mellem 100 valgfrie aktiviteter med nogle af Danmarks mest spændende og dygtigste personligheder og opinionsledere indenfor deres felt. 

Programmet består af fire semestre med hver deres fokus og tema. Det første semester dykker ned i akademisk tænkning og metode, mens andet semester drejer sig om formidling, altså hvordan kommunikerer vi med hinanden og vores omverden, og hvordan kommunikerer virksomhederne med deres kunder. Tredje semester har fokus på studie- og karriereafklaring, mens det sidste semester tilbyder et fordybelsesforløb i udvalgte emner. Under aktiviteter kan du læse mere om de mange tilbud. 

Det obligatoriske program giver ikke blot indsigt i forskellige videregående uddannelser og karriereveje, men sikrer samtidig, at deltagerne får de nødvendige kompetencer for at kunne læse videre. Her er tale om såvel faglige som personlige kompentencer. 

Den sociale dimension

Alle store landvindinger, al innovation, kunst og sport bygger videre på viden , som andre har skabt og sker i samarbejde med andre. På ATU lægger vi vægt på samarbejdet, på fællesskabet og det sociale. Vi arbejder for, at deltagerne lære at arbejde sammen, at løfte i flok og at skabe resultater i den dynamik, der sker i grupper med exceptionelle indsatser, personligheder og engagement. 

Flere talentfulde elever oplever at mangle ligesindede og nogle at spejle sig i. På ATU er vi derfor opmærksomme på at skabe et miljø, hvor deltagerne får muligheden for at spejle sig i andre, som måske har de samme ambitioner og tanker som én selv.  

En del af programmets fokus og ressourcer er derfor rettet mod at etablere et socialt rum omkring aktiviteterne. I og med, at aktiviteterne som oftest foregår om aftenen - efter en i forvejen lang skoledag - fungerer den sociale dimension derfor i høj grad også som motiverende faktor. Når det er viljen og lysten, der skal drive værket, er det nødvendigt også at give tid til at have det sjovt sammen.

I løbet af de to år på Akademiet får talenterne mulighed for at udvikle varige venskaber med ligesindede, og samtidig placeres de også i et særligt netværk af dygtige mennesker, som vil kunne komme dem til gode senere både personligt og professionelt.

 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk